Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Glen Sjögren från Malmöpolisen upplever att många av de kriminella som kartlagts inom projektet Sluta skjut har tröttnat på att leva i ständiga konflikter och oro. Arkivbild.
Glen Sjögren från Malmöpolisen upplever att många av de kriminella som kartlagts inom projektet Sluta skjut har tröttnat på att leva i ständiga konflikter och oro. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Fullt upp för Malmös avhopparverksamhet

Aldrig tidigare har Malmö stads avhopparverksamhet haft så många ärenden på sitt bord som nu. Orsaken är projektet Sluta skjut, som startade hösten 2018, skriver polisen i ett pressmeddelande.

"Vi tror att i takt med att Sluta skjut-strategin blir allt mer känd bland de kriminella nätverken så ökar även benägenheten att ta emot hjälp från oss", säger Rebeca Persson från Malmö stads konsultationsteam i pressmeddelandet.

Projektet gör det möjligt för avhopparverksamheten att bedriva uppsökande verksamhet. Sedan det inleddes har avhopparverksamheten haft kontakt med 132 personer. Av dem har cirka 40 uttryckt att de skulle vilja lämna kriminaliteten och ett 20-tal har flyttats till annan ort.

Glen Sjögren från Malmöpolisen upplever att många av de kriminella som kartlagts inom Sluta skjut har tröttnat på att leva i ständiga konflikter och oro.