Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ytterligare tre personer har häktats efter polisrazzian i förra veckan. Arkivbild.
Ytterligare tre personer har häktats efter polisrazzian i förra veckan. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Fler häktade efter razzia i Sundsvall

Ytterligare tre personer har häktats efter det stora polistillslaget i Sundsvall i förra veckan, rapporterar lokala medier.

Det handlar om en 17-åring, en 18-åring och en 20-åring som misstänks för bland annat förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Samtliga personer förnekar brott och häktades på måndagen.

Sedan tidigare är fyra personer, en kvinna och tre män, häktade. En av dem misstänks för förberedelse till mord, och misstankarna rör även grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

En av de totalt sju häktade är född 2005, och ingen är äldre än 23 år. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, är tillsammans med en jämnårig man de enda som är bosatta i Västernorrland. Övriga kommer från orter i Syd- och Mellansverige.

Den häktade kvinnan medger brott medan männen nekar till anklagelserna.

Sundsvall har hamnat i fokus efter den senaste tidens våldsvåg. I torsdags slog polisen till på flera håll i staden och beslagtog automatvapen och stora mängder narkotika.

Det grova våldet i Stockholm de senaste veckorna har enligt flera medier en koppling till Sundsvall och en konflikt om narkotikamarknaden där.