Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rättegången om en treårings död i oktober har nu avslutats i Skaraborgs tingsrätt. Åklagaren kräver tio års fängelse för styvpappan, som bland annat åtalats för grovt vållande till annans död. Men pojkens föräldrar vill att mannen ska dömas för mord. Arkivbild.

Föräldrar kräver morddom efter treårings död

Åklagaren yrkar på tio års fängelse för mannen i Västergötland som åtalats för att genom misshandel ha vållat sin treårige styvsons död. Pojkens föräldrar kräver dock att styvpappan döms för mord. Det framkom när rättegången i tingsrätten avslutades.

- Om man utövar så mycket våld mot en treåring under så lång tid, då måste man vara medveten om att risken för att pojken ska dö finns där. Det har han varit helt likgiltig för och bara fortsatt, säger advokat Tore Brandtler, som är ombud för en av föräldrarna, till P4 Skaraborg.

Åklagare Lars Göran Wennerholm anser dock att bevisningen inte räckt till för ett åtal om mord, bland annat för att styvpappan själv ringde efter ambulans.

Mannen, som är i 25-årsåldern, har i stället åtalats för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död, samt för grov misshandel av treåringens yngre syskon. Han nekar till brotten.

Treåringen fördes till sjukhus i oktober, med så svåra skador att hans liv inte gick att rädda.