Malmö tingsrätt dömer en 56-årig man till fängelse i åtta år och tio månader för flera fall av grova våldtäkter mot fyra närstående flickor. Arkivbild.
Malmö tingsrätt dömer en 56-årig man till fängelse i åtta år och tio månader för flera fall av grova våldtäkter mot fyra närstående flickor. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Fängelse för våldtäkt mot närstående flickor

ANNONS

En 56-årig Malmöbo döms till fängelse i åtta år och tio månader för flera grova våldtäkter och sexuella övergrepp mot fyra närstående flickor. Enligt domen från Malmö tingsrätt är mannen skyldig till minst åtta fall av grov våldtäkt mot barn, två fall av försök till samma brott, nio grova sexuella övergrepp mot barn och ett stort antal fall av sexuellt ofredande.

Våldtäkterna har begåtts under fem års tid, från och med 2007 till januari 2013, och flera av övergreppen har begåtts utomlands. 56-åringen ska också betala skadestånd på sammanlagt 970 000 kronor till de fyra offren.

Några av de utsatta, som nu är vuxna, polisanmälde mannen förra sommaren och mannen har suttit häktad sedan augusti.

ANNONS

– Jag får uppfattningen att det här är någonting som har präglat deras liv i väldigt stor utsträckning. Det är något som har påverkat deras liv väldigt mycket och följt dem genom livet, sade åklagare Tomas Olvmyr när åtalet väcktes.

Mannen frikänns för en rad övergrepp mot en femte flicka sedan rätten anser att det saknas stödbevis för hennes berättelser.

ANNONS