En lagerbyggnad i Norrköping totalförstördes i en storbrand under natten mot torsdagen.
En lagerbyggnad i Norrköping totalförstördes i en storbrand under natten mot torsdagen. Bild: Magnus Andersson/TT

Explosionsrisk vid storbrand i Norrköping

En kraftig brand rasar i en stor lagerlokal i Norrköping. Lokalen var övertänd redan när räddningstjänsten kom och taket har rasat in . Byggnaden är på cirka 10 000 kvadratmeter, och det finns risk för att elden sprider sig.

ANNONS

Räddningstjänsten bekämpar elden utifrån. Det finns gasflaskor i byggnaden vilket gör det riskabelt att gå in. De smällar som hörts utifrån så här långt är dock från mindre sprayflaskor.

– Vi kan inte påverka inifrån längre, det är för farligt. Det har brunnit igenom balkar och det är rasrisk. Vi hoppas kunna hålla begränsningarna utifrån, säger Niklas Nyrén, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Östra Götaland.

Fler enheter från räddningstjänsten har jobbat hela natten. Inga uppgifter finns om att det skulle ha funnits människor i lokalen när branden bröt ut.

– Det är cirka två tredjedelar som brinner, det är fruktansvärt varmt och det finns fortfarande risk för att elden sprider sig. Hur det går vet vi först om ett par timmar.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand och kommer att undersöka platsen när branden har släckts, skriver Norrköpings Tidningar.

ANNONS