Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skolan har polisanmält händelsen. Arkivbild.

Elever gjorde nazisthälsning på fest

Flera elever på en gymnasieskola i Sörmlands län gjorde nazisthälsningar och ropade "sieg heil" under en fest på onsdagskvällen, rapporterar Sörmlands Nyheter.

Det var huvudsakligen elever i årskurs tre som organiserat en egen fest efter den traditionella julmiddagen. På en film som sedan spreds i sociala medier fastnade flera elever när de heilade.

Skolans rektor har kontaktat eleverna och haft samtal med dem. Skolan har även polisanmält händelsen. Eleverna inser inte allvaret i vad de har gjort, enligt rektorn.

Skolan har samtidigt en historia av kränkningar och rasism. Skolinspektionen gjorde en granskning av skolan efter en anmälan från en elev och då framkom att sexuella trakasserier förekommit och att en grov jargong varit känd i flera år.

- Det som hände i går visar att vi har ännu mer att ta itu med trots att vi jobbat så intensivt. Vi kommer aldrig att kunna vila från det. Så länge det finns elever på den här skolan kommer det att vara en pågående process, säger skolans rektor till Sörmlands Nyheter.