Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den första explosionen inträffade klockan 2.17 i en port till ett flerfamiljshus i Upplands Bro, nordväst om Stockholm.
Den första explosionen inträffade klockan 2.17 i en port till ett flerfamiljshus i Upplands Bro, nordväst om Stockholm. Bild: Blåljusbilder

Dubbla explosioner i Stockholm – en anhållen

Två portar till flerfamiljshus sprängdes under natten till söndagen norr om Stockholm. En man i 25-årsåldern är anhållen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Explosionerna skedde med bara ett par timmars mellanrum, först i Upplands Bro och därefter i Upplands Väsby.

På söndagen greps en man i 25-årsåldern misstänkt för explosionen i Väsby. Han är efter beslut av åklagare anhållen skäligen misstänkt för brottet, en lägre misstankegrad, enligt polisen.

På söndagskvällen fanns inga uppgifter om att ytterligare personer frihetsberövats.

Den första av nattens explosioner inträffade klockan 2.17 i Upplands Bro, nordväst om Stockholm.

– Ingen är fysiskt skadad vad vi vet men det är materiella skador på porten, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen.

Knappt två timmar senare, klockan 3.58, small det i Upplands Väsby.

– Vi fick även här flera samtal om en hög smäll och även här är det i en port till ett flerfamiljshus. Här är det precis som första detonationen avspärrat i väntan på teknisk undersökning och vi samlar in material och information för att få en bild av vad som har hänt, säger Anna Westberg.

Polisen har inlett förundersökningar om allmänfarlig ödeläggelse, och nationella bombskyddet har konstaterat att någon form av explosivt ämne har detonerat

Polisen har även samlat information från vittnen och sett över filmmaterial.

Det är ännu för tidigt för att säga om det finns ett samband mellan nattens detonationer.

– I nuläget kan vi inte säga det men vi undersöker om det finns ett samband även med de tidigare händelserna, säger Anna Westberg.