Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tiden mellan dom och straff måste bli kortare, enligt Liberalerna. Arkivbild.

Dömd pedofil begick övergrepp i väntan på straff

En 36-årig man greps under dramatik i en mataffär i Hammarby Sjöstad i Stockholm på onsdagen. Det handlade om en dömd pedofil. Men under tiden han varit i frihet i väntan på sitt straff har han utnyttjat fler barn, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Mannen dömdes till fängelse i två år och fyra månader i juni förra året, bland annat för utnyttjande av barn genom sexuell posering, sexuella övergrepp, ofredanden och barnpornografibrott.

Han hade chattat och fått kontakt med barn i åldrarna sju till tolv via chattjänsten Momio.

I samband med insatsen i Hammarby Sjöstad genomfördes också husrannsakningar mot mannen. Vad han greps och nu sitter anhållen för vill åklagaren inte berätta mer än att det är ett "grovt brott".

Att dömda personer kan gå fria under så lång tid i väntan på straff är ett problem, anser Liberalernas rättspolitiske talesperson Roger Haddad. Den enskilde kan i avvaktan på anstaltsplacering hos Kriminalvården skjuta upp sin verkställighet av straffet i flera månader. Nu vill L se en lagändring.

- Vi kan inte ha så pass generösa regler när det gäller att skjuta upp verkställighet. Det måste vara mycket hårdare, säger Roger Haddad till TT.

Inställighetstiden måste bli kortare, anser han. Det ska gälla för personer som i det aktuella fallet dömts för pedofili, men även för andra grova brott, som vapenbrott. Principen ska vara densamma, enligt Haddad.

- Man måste skärpa upp regelverket.