I går slog polisen till mot flera adresser i Göteborg på jakt efter den förrymde mördaren, bland annat en adress i Högsbo.
I går slog polisen till mot flera adresser i Göteborg på jakt efter den förrymde mördaren, bland annat en adress i Högsbo. Bild: Läsarbild

Dömd mördare fritagen under permission

En dömd mördare jagas av polisen efter att ha blivit fritagen vid en permission i Kungsbacka. Det rapporterar Aftonbladet.
– De försvann i en bil, troligtvis en taxi, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

ANNONS
|

Det var på tisdagsförmiddagen som en man avvek från en bevakad permission vid Hede Fashion outlet i Kungsbacka.

– Det kommer fram två personer till de här vakterna och den aktuella personen. De säger någonting och då vågar personalen inte göra något, säger Christer Fuxborg.

Försvann i en bil

De tre personerna försvann därefter i en bil, troligen en taxi.

Polisen bekräftar att mannen satt på ett ungdomshem i Göteborgsområdet, dömd för ett brott som han begick när han var 16 år gammal.

– Han är dömd för ett grovt brott i Stockholmsområdet, säger Christer Fuxborg.

Enligt uppgifter till Aftonbladet dömdes mannen 2018 för ett mord på en pizzeria i Rinkeby. Mordet kopplades till en gängkonflikt mellan grupper med stort våldskapital, enligt tidningen.

ANNONS

Slog till mot flera adresser

Efter tips slog polisen till mot flera adresser i Göteborg under onsdagen. Bland annat i Högsbo. Totalt har fyra personer gripits vid tillslagen. En är anhållen misstänkt för grovt främjande av flykt.

– Vi håller förhör med den anhållne för att se om vi kan få fram något mer där, säger Christer Fuxborg.

Ytterligare en person anhölls i sin frånvaro, men kunde gripas efter en polisjakt under torsdagskvällen.

– Det kan vara folk som låtit sin lägenhet stå till förfogande, eller har lånat ut sin bil. Man kan ha flera roller i en sån här händelse.

LÄS MER:Två personer jagas efter biljakt

LÄS MER:Stor polisjakt efter dömd mördare i Göteborg

ANNONS