Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. Arkivbild.

Busch Thor tappar i förtroende – ändå etta

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor är den partiledare som flest har förtroende för, enligt en ny väljarbarometer från Novus som presenteras i SVT Nyheter. Samtidigt har hon tappat sedan föregående mätning.

33 procent anger att de har mycket stort eller ganska stort förtroende för KD-ledaren, jämfört med 36 procent i förra mätningen.

- Politiken har blivit väldigt personcentrerad. Det handlar mycket om one-liners och snabba utspel, vilket Ebba Busch Thor är väldigt duktig på. Det gör att hon lyfter sig högt över kanske framför allt Stefan Löfven (S) som inte riktigt har den förmågan, säger Novus vd Torbjörn Sjöström till SVT.

På andra plats kommer Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och just Stefan Löfven, båda på 30 procent, följt av M-ledaren Ulf Kristersson på 29 procent.

Nyvalda Nyamko Sabuni (L) har av förklarliga skäl ingen Novusmätning att jämföra med tidigare, men jämfört med företrädaren Jan Björklund har hon starkt stöd – 22 procent mot 15 procent.

Kämpigare är det för Miljöpartiets båda språkrör Isabella Lövin och Per Bolund, som endast har förtroende av 10 respektive 9 procent.