Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Räddningstjänsten på plats vid den brinnande transformatorstationen i Smygehamn på tisdagskvällen. Branden är nu släckt.

Branden släckt – tusentals strömlösa

Flera tusen personer är strömlösa i områden runt Skurup och Trelleborg i Skåne efter en brand i en transformatorstation på tisdagskvällen. Transformatorn ska ha blivit överhettad och börjat brinna, men branden ska nu vara släckt.

- Det berodde på att en teknisk pryl gick sönder, vilket gjorde att det skickades ut ström med alldeles för hög spänning. Till exakt hur många vet vi inte. Men effekten blev också ett strömavbrott på drygt 5 300 kunder, säger Johan Aspegren, presschef på Eon.

Strömmen slogs ut vid kvart över sju på tisdagskvällen och enligt den senaste prognosen ska de flesta få tillbaka strömmen före klockan åtta på onsdagsmorgonen.

Eon uppger samtidigt att elektronik hemma hos några abonnenter kan ha gått sönder som en konsekvens av den höga spänningen som skickades ut.

- Vi kommer under morgondagen att sätta upp informationskontor i området där vi kan möta kunder så att de kan få hjälpa med hur de kan få ersättning, säger Johan Aspegren.