Polisen har haft mycket att göra under midsommarnatten. Många ärenden har i grunden varit alkoholrelaterade. Arkivbild.
Polisen har haft mycket att göra under midsommarnatten. Många ärenden har i grunden varit alkoholrelaterade. Arkivbild.

Bråk och fylla på midsommarafton

Midsommarnatten har varit stökig och polisen har haft full sjå från norr till söder. Efter nyår och valborg är midsommar den högtid då samtalen till SOS Alarm ökar mest. Som alltid på midsommarafton har många ärenden i grunden varit alkoholrelaterade.

ANNONS
|

Där spriten går in går vettet ut, brukar man säga, och sällan stämmer det så bra som på midsommar. Polisen i våra polisregioner har haft att stå i under natten.

- Vi har haft att göra under natten och de flesta ärenden har varit relaterade till alkohol, säger Liv Fahlén, presskontakt vid polisregion Nord.

Man föll av lastbilsflak

Misshandel till följd av bråk har varit återkommande händelser, likaså vårdslöshet i trafik och rattfylla.

ANNONS

Norr om Umeå ramlade en man av ett lastbilsflak, vilket förutom ambulansfärd till sjukhuset resulterade i en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Och i Jukkasjärvi norr om Kiruna fick en berusad man snällt kliva av sin fyrhjuling och läggas in för tillnyktring hos polisen.

Även i region Bergslagen har belastningen hos polisen varit hög till följd av festligheter som har spårat ur. Där har också en dödsolycka inträffat i samband med att en man skulle provköra en tävlingsbil på allmän väg utanför Laxå. Han ska ha kört av vägen och in i ett träd.

Under kvällen kom också ett bombhot mot polisstationen i Borlänge – men hotet bedömdes som oseriöst, skriver Dalarnas Tidning.

Fylla och bråk på Öland

I polisregion Syd har man också haft mycket att göra. Det har skett flera frihetsberövanden till följd av fylla och bråk, inte minst på Öland dit många sökt sig för att fira midsommar.

- Det har varit en hel del fylla i Kalmar län. Vi har haft mycket att göra i Kvarnholmen och i Borgholm på Öland, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisregion Syd.

ANNONS

Även i Skåne har man haft att göra. Natten har varit särskilt stökig kring krogarna och uteställena på Möllevångstorget i Malmö, även om det inte varit värre än en vanlig lönehelg.

Fullt upp har man också haft i Gävleborgs, Uppsala och Västmanlands län.

- Det har märkts att det har varit midsommarafton, men det har inte varit överjävligt, säger Pelle Nellberg, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Maskerade män bröt sig in

Också i Jönköping, Östergötland och Småland har polisen haft fullt sjå under natten.

I Anderstorp i Småland greps en man misstänkt för misshandel i samband med ett större bråk där ett tiotal personer var inblandade, och i Linköping i Östergötland blev en man rånad och misshandlad i sitt hem. Maskerade män bröt sig in hos mannen, misshandlade honom och tvingade till sig hans bilnyckel.

- Det har varit mycket att göra. Mycket fylla och mycket bråk. Men det har funnits värre midsommarnätter, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisregion Öst.

ANNONS
TT

ANNONS