Mannen som misstänks för flera sexualbrott bar vid flera av tillfällena munskydd. Arkivbild.
Mannen som misstänks för flera sexualbrott bar vid flera av tillfällena munskydd. Arkivbild.

Åtal väckt för sexualbrott i munskydd

En man i 25-årsåldern misstänks för en rad sexualbrott mot kvinnor i centrala Uppsala under de två första månaderna i år. Vid flera av tillfällena har mannen burit munskydd.

ANNONS
|

Nu väcks åtal mot mannen för sexuellt ofredande mot nio kvinnor samt försök till våldtäkt, alternativt grovt sexuellt övergrepp, vid två tillfällen.

Polisen gick i februari ut med en efterlysning av mannen efter att flera anmälningar om sexuella ofredanden kommit in. Flera kvinnor hade då beskrivit hur mannen smugit upp bakom dem och tagit dem på rumpan och mellan benen, för att sedan fly platsen.

Mannen greps i början av februari, men släpptes en kort tid därefter i brist på bevis. Han kunde senare gripas på nytt efter att ny information inkommit till polisen.

ANNONS

Enligt åklagaren Pontus Melander finns starka bevis mot mannen.

- Vi har positionering på den åtalade från majoriteten av de aktuella tillfällena för brotten. Vid några tillfällen både via mobil och gps. Vi har också en dna-träff från mannen på ett plagg tillhörande en målsägande, säger Pontus Melander.

Mannen nekar till brott på samtliga punkter, säger hans försvarare Stefan Wallin.

- Man kan väl säga att bevisen varierar från fall till fall. Det viktiga nu är att domstolen bedömer skuldfrågan i varje enskilt fall lika noggrant, säger Wallin.

TT

ANNONS