Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strandtips - Bua

På Båle samlas Buas barnfamiljer. Här finns allt: en fin sandstrand, gräs att duka upp mellanmålet på och klippor och stenar att fiska krabbor vid. Och inte minst – alltid någon som kan se till barnen en stund om man vill koppla av lite i solen. Alltså är Båle den bekvämlighetsmässigt sett bästa stranden i Bua.

Men det går inte att ge ett strandtips i Bua, för här finns flera bra stränder och alla har sin favorit. Många håller på det inte lika fullproppade alternativet Bua strand, där var och en har sin favoritplats. Även här finns en sandstrand bland klipporna men den är mycket mindre.

Vid fyren finns också en strand med såväl klippor som sand och fin botten. Där bjuds det dessutom på tempererat havsbad vissa dagar. När strömmen går söderut och rundar Videbergskulle kommer allt varmvatten från Ringhals vattenutsläpp rakt in till badplatsen.

Fast jag undrar, jag. Jag undrar om riktiga Buabor verkligen badar. Havet är väl nåt man hämtar sin bärgning från, inte en plats för lek, lättja och lathet?

Faciliteter: Brygga, toaletter.

Vägbeskrivning: Innan du kommer in i Bua, sväng höger mot Ringhals på Videbergsvägen. Tag första avtagsvägen åt vänster och kör tills du ser badplatsskylten.