Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stegmar sjunger i årets Mello

Kören i årets Melodifestival är halländsk: Jonathan Jaarnek Norén från Särö och Mia Stegmar, bosatt i Åsa.

I kväll sjunger Mia Stegmar i fem av finalbidragen. Hon står utanför scenen men hörs bakom Ace Wilder, Oscar Zia, SaRaha, Wiktoria och Robin Bengtsson.

– De som dansar mycket behöver mest stöd, Ace Wilder i ”Don’t worry” och Saraha med ”Kizunguzungu”. Men förra året hade jag ännu mer att göra i kören. Då spelade jag trummor med Linus Svenning och fick hjälp att byta kläder medan jag sjöng bakom scen i ett annat nummer eftersom jag sedan skulle hänga från taket när det var Jon-Henrik Fjällgrens tur, berättar Mia på telefon från Stockholm.

Vad är roligast?

– Visst får man en kick av att stå på scen, men jag är glad över att jag i år kan koncentrerar mig bara på att sjunga. Kören ska ju backa upp och ge bra energi.

38-åriga Mia Stegmar är uppvuxen i Holmsund utanför Umeå, men bor sedan 2012 i Åsa med sin skådespelande man Robin, aktuell i årets buskis på Vallarna i Falkenberg.

Mia tävlade själv i Melodifestivalen 2004 med duon Itchycoo, men låten ”Super mega nova” som hon (då med efternamnet Bergström) skrev med Tobias Gustavsson och Håkan Glänte, gick inte till final.

– Det är mer press att vara med som artist. Nu gör jag ett jobb ihop med kollegor under repetitionerna och sex veckor runt om i Sverige. De som tävlar är taggade inför finalen, men samtidigt mer avspända eftersom kameravinklar och annat i deras nummer har satt sig.

Mia är utbildad på Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke och har gått ett år på Musikhögskolan i Göteborg. 2001 var hon med i musikalkonserten ”Best of Broadway” i Varberg och 2011 återkom hon för att spela ”Teaterkungen” med Stefan Andersson på Fästningen. Hon har även skrivit vinjettlåten till tv-programmet ”Malou efter tio”.

I mellokören ingår även Jonathan Jaarnek Norén från Särö. Han har rutin från ”Idol” och en koppling till Melodifestivalen genom mamma Towe, som kom tvåa efter Carola 1991 och även tävlade 2002.