Skön shoppingfest när Halmstad bjöd på tjejkväll

Hög musik som pumpade ur högtalarna, massvis av folk och en skön stämning. I går upprepades fjolårets succé med tjejkväll i city.

ANNONS
|

– Vi hade aldrig kunnat föreställa oss att det skulle bli en sådan jättesuccé förra året, säger Sanna Westerberg, centrumledare Halmstad city.

Andra gången gillt

Och i går var det alltså dags för andra upplagan. Eftersom många av handlarna enligt Sanna Westerberg upplevde förra årets happening som positiv med mycket folk och bra försäljning är det ännu fler som hakat på i år.

– Förra året hade vi 55 deltagare som var med. I är de över 100. Och det känns ju väldigt bra, för vår viktigaste uppgift är ju att skapa event som våra invånare och besökare gillar men som också gynnar våra handlare.

ANNONS

Och många var de som verkade gilla konceptet. På torget stod bussar med gäster från Laholm, Hylte och Falkenberg parkerade. Men inte bara det. Både gator och butiker var fulla med människor med famnen fulla av kassar.

– Jag tycker det är kul. Det är roligt att se lite folk, säger Lillemor Wallentin som tagit med båda sina döttrar för att spendera några timmar på stan.

Nytta och nöje

De allra flesta som lämnat läxläsning, matlagning och andra vardagsbestyr därhän var tjejer, kvinnor, damer. Men en och annan kollade gick också loss i butikerna.

– Min sambo ville hit, så då var det bara att haka på, säger Joel Isaksson, samtidigt som han kollar in utbudet på Dimoda.

Och många av butikerna, handlarna, caféerna och restaurangerna verkar ha satsat. Nästan alla hade någon form av extraerbjudanden. Här och där bjöds också på lite extra festfeeling. På Kick´s till exempel plussade man på mingelstämningen genom alkoholfritt bubbel och chans att få lite extra hårstylingtips med sig hem.

– Det är galet här i kväll. Så mycket folk och sådan stämning. Det är väldigt bra att de anordnar sådana här saker, det är bra både för våra kunder som får fina erbjudanden och för butikerna, säger Arlinda Simsek, säljare på Kick´s.

ANNONS

ANNONS