Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många av de största upplevelserna i Paris kostar inget.

Paris utan pengar – bästa budgettipsen

Ah, Paris! Men oh, vad dyrt. För den som vill lindraplånbokssvedan under semestern i den franska huvudstaden, finns dettricks. 

Eiffeltornet och rött vin på kafé i all ära, men smakar det såkostar det. Paris är som bekant inte bara en av världens vackrastestäder utan också en av de dyraste. Därför kan det vara smart attutnyttja de gratistips som faktiskt finns. The Guardian har listatnågra av de bästa och här är deras topp fem.

1. Högst på listan placerar de gratissöndagarna, där man fårgratis inträde på ett gäng museer den första söndagen i varjemånad. Bland museerna hittar man såväl turistmagneter som Louvren,som mindre kända som Musée de l'Assistance Publique.

2. Gratis bio i det fria får man under juli och augusti i Parcde la Villette. Årets tema är "Alla på scen" och kommer att visatitlar som "Where the wild things are" och "Be kind rewind".

3. Att vandra genom vackra parken Jardin du Luxembourg är intebara gratis utan också en kulturupplevelse. Förutom vackra blommoroch planteringar, finns här en uppsjö av statyer, monument - ochden första versionen av Frihetsgudinnan.

4. Kärleksväggen i Montmartre är en enda hyllning till kärlekenmed sina många "jag älskar dig" inskrivna på världens alla språk.En gratis upplevelse är det också. Ligger för övrigt alldeles näraSacre Coeur, en annan gratis turistmagnet…

5. Vackra katedralen Notre-Dame får ingen missa under sinParisresa. Och det bästa är att det är gratis att besöka denstorslagna byggnaden mitt på Seine.
(Fler gratistips: kändiskyrkogården Père Lachaise, AtelierBrancusi, La Promenade Plantée, Square du Vert-Galant, GaleriesLafayettes modeshower.