Linus Svenning.
Linus Svenning.

Nervig start för Linus Svenning

Fyra miljoner Youtube-träffar hjälper inte när du ska upp på Melodifestivalens scen. – De 30 första sekunderna i dag, jag var helt nervig alltså, säger Linus Svenning som seglat upp som förhandsfavorit med sin Bröder.

ANNONS
|

Linus Svenning har gjort sig ett namn på att göra Youtube-covers på hits, något som många försöker men få lyckas med. I Linus fall handlar det om rösten, det är den så många fastnat för. Men det är en sak att nå många på Youtube och en helt annan att ställa sig inför fyra miljoner tittare i Melodifestivalen.

– Jag är ju verkligen helt grön på det här och under inledningen av repet i dag fick jag en hackout. Det var fruktansvärt nervös, men det tog sig med tiden, säger Linus Svenning som fått sin storslagna ballad Bröder specialskriven till sig av oraklet Fredrik Kempe.

ANNONS

– Vi pratade ihop oss en dag i somras och på kvällen kom han med refrängen, sedan tog det ett par tre månader innan han hade skrivit färdigt den. Den känns väldigt personlig, säger Linus Svenning.

Handlar om Linus egen bror

Personlig är egentligen bara förnamnet, Bröder handlar om Linus bror Jim som gick bort 2010 och som avslutning på numret står texten ”Jag saknar dig älskade bror” över storbildsskärmarna. ”Vi sprang bland nässlorna, bara fötter utan skor. Vi lekte tjuv och polis, bara jag och storebror.” lyder inledningen på den andra versen.

– Just den versen är extra jobbig att sjunga och det är först efter den jag känner att jag kan släppa loss.

Efter att låtarna premiärspelats under onsdagskvällen sjönk oddsen på Linus Svenning som tänkbar Friends Arena-finalist drastiskt. Han tillhör nu favoriterna.

– Det känns naturligtvis kul. Och pressande, säger Linus Svenning.

ANNONS