My Clingston blir KD:s nya toppolitiker i Halland: ”Ingen konflikt bakom detta”

My Clingston från Särö har tidigare varit ledamot i gymnasienämnden och ersättare i fullmäktige. Nu blir hon heltidspolitiker, som KD:s regionråd i Halland.
– Jag har regiongruppens förtroende och det finns ingen konflikt bakom detta, säger hon.

ANNONS
|

Att My Clingston nu blir KD:s nya regionråd fick många att höja på ögonbrynen i region Halland. Nomineringen innebär att tidigare föreslagna toppnamnet Johnny Rosenberg Bodmar petas åt sidan av partiets regiongrupp, trots att han var mest kryssade KD-namnet i valet.

My Clingston konstaterar bara att hon ”har regiongruppens förtroende”.

– Det finns absolut ingen konflikt i detta, jag förstår att det finns ett intresse, men det vill vi vara väldigt tydliga med, säger hon till Kungsbacka-Posten.

Blir heltidspolitiker

Hennes politiska engagemang började för sex år sedan och hon har haft uppdrag i kommunen sedan 2018. I det civila är hon trebarnsmamma, 32 år gammal och arbetar som fysioterapeut. Nu ska hon kliva in som heltidspolitiker i region Hallands regionstyrelse.

ANNONS

– Jag är naturligtvis hedrad att få det här förtroendet och med tanke på vad jag arbetar med så har jag ju vårdkunskapen med mig.

Vad är Region Hallands största styrka?

– Att det är en stor men ändå liten region. Mycket i Halland fungerar bra och vi har haft ett stabilt styre länge.

Då vänder vi på kuttingen – största problemen för regionen?

– Det kanske inte är ett problem, men Halland ligger ju mellan två väldigt stora regioner och det behöver ju hanteras. Och Kungsbacka ligger ju längst bort.

Du menar långt bort från Halmstad?

– Jag vet att den debatten finns, och visst är Halland ett avlångt län, men jag tror inte det är problemet. Jag tror det är viktigare för både Kungsbackabor och hallänningar att man får tillgång till rätt specialistkompetens när man söker vård – inte hur långt man åker.

KD:s förra regionråd i Halland, Benny Strandberg, lämnade politiken efter avslöjandet att han var medlem i en mc-klubb som haft kontakter med Hells Angels.

My Clingston var femma på KD:s regionlista inför valet i år.

LÄS MER:Region Halland går mot nytt miljardplus

LÄS MER:Chockade miljöpartister får lämna Region Halland

ANNONS