Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rött vitaminpiller. Josefin är en tjej fullproppad med energi och skratt. Själv brukar hon beskriva sig som snabb och ekivok - eller fräck/vågad för den som vill ha enklare svenska.

Mammas nya kärlek gav Josefin en badpärla

När mamma fann kärleken hittade Josefin Johansson sin halländska badpärla. Trots att det är lite väl "Svensson-tätt" mellan stugorna är mysfaktorn på Östra stranden ändå hög, tycker humortjejen från P3 och SVT.

Med sitt knallröda hår, sin svarta stass och de blåskimrande dojorna som matchar ögonskuggan är det inte svårt att skilja Josefin från övriga resenärer som går av Öresundståget vid stationen i Halmstad. Josefin har tagit en paus från sitt hektiska schema för att visa oss sin halländska badpärla.

Vi sätter oss i bilen och kör mot målet - stugområdet på Östra stranden. Hit har Josefin, som är uppvuxen i Stubbabo i Hylte kommun, egentligen ingen koppling.

– Visst kan det kännas lite påfrestande att stugorna ligger så tätt och man ska vara så tvungen att umgås hela tiden, säger hon när vi hoppar ur bilen och traskar in i stugområdet.

– Men sen jag har fått ett skäl att åka hit så tycker jag ändå att det är ganska mysigt här, tillägger hon.

Skälet – det är Josefins mammas sambo sedan ganska många år tillbaka.

– Han hade en stuga här när de träffades och jag började åka hit för sju, åtta år sedan.

Över en rykande kopp te berättar Josefin att det blir ett par, tre besök varje år i den lilla stugan.

– Ibland åker jag till Eurostop och shoppar loss också. Det är lite töntigt, men det blir ju som ett besök i verkligheten, säger hon och skrattar.

En stig från stugområdet genom ett skogsparti visar vägen från stugområdet ner till den finkorniga sandstranden. Hit går Josefin gärna för att ta ett dopp.

– Det är en jättefin strand. Det är hav och sand och gött liksom, säger hon och slår ut med armarna.

Men så värst många lata dagar kommer det inte att bli i sommar.

– Jag hinner inte ta för mycket semester, det blir några strödagar här och där. Men det är ju roliga saker jag håller på med. Jobbet är som semester - ibland, säger Josefin med ett skratt.

För tillfället färdigställer hon tredje säsongen av humorserien SOS Ambulans som hon gör tillsammans med Ola Norén. Parallellt med det jobbar hon med showen Hyllad som startades av Kristoffer Jonzon som en motpol till kritiserade Grillad för att visa att man också kan vara snäll. På gång att hyllas är bland annat Sven Melander och Nina Persson.

– I sommar ska jag även vara reporter för programmet Musikguiden i P3:s Sommarsession. Då ska jag åka runt på festivaler, göra reportage om festivallivet och snacka med artister. Jag får alltså det bästa av alla världar.

Dessutom jobbar hon med SVT:s skruvade humorshow Gabba gabba och mellan alla uppdrag så blir det inte mycket tid över till att stå-uppa längre.

Hösten ser inte mindre intensiv ut. Förutom det redan nämnda har Josefin inlett ett samarbete med komikern och kollegan Jesper Rönndahl. Förhoppningen är att det ska utmynna i en humoristisk show där vetenskap kombineras med kultur.

– Vi hoppas kunna turnera med den, berättar Josefin.

Men trots att hon knappast saknar sysselsättning finns det ett uppdrag Josefin absolut aldrig skull tacka nej till.

– Jag har alltid sjungit jättemycket men det blir mest skojsång fast det kanske inte är det jag allra helst vill. Att vara med i Melodifestivalen - det hade jag jättegärna velat.

Så nu håller vi tummarna för att Christer Björkman snubblar över ett nummer av Sommarhalland.