Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Willys hemma är trångbott på Nyby industriområde. Kommunen vill bereda vägen för en flytt närmare järnvägsstationen. Bild: Fredrik Magnusson, arkiv
Willys hemma är trångbott på Nyby industriområde. Kommunen vill bereda vägen för en flytt närmare järnvägsstationen. Bild: Fredrik Magnusson, arkiv

Willys ska få bygga större lokaler vid järnvägsstationen

Livsmedelskedjan Willys vill utöka och flytta till större lokaler i Laholm. Nu ska en etablering förberedas intill järnvägsstationen.

Willys kom i kläm när planerna på det nya handelsområdet i Ängstorp skrotades. Till nya Nyby industriområde kunde butiken inte flytta. Där är det inte tillåtet med försäljning av livsmedel.

Mark mittemot biltvätten

I stället vill kommunstyrelsen nu göra det möjligt för Willys att etablera sig sydost om Laholms järnvägsstation i Trulstorp. Mittemot biltvätten och gastanken äger kommunen en markbit.

– Den ger vi nu i uppdrag till samhällsbyggnadsnämnden att göra en detaljplan på. Tanken är att bland annat Willys så småningom ska kunna etablera sig där, säger kommunrådet Erling Cronqvist (C).

Större butik än i dag

Stationsområdet är sedan tidigare utpekat i översiktsplanen. Markbiten på cirka fyra hektar kan nu bli aktuell för handel, service och kontor.

– Willys vill gärna bygga en betydligt större butik än de har i dag. Då är detta ett läge som skulle vara möjligt. Där är plats för mer, men vad det skulle vara vet vi inte i dagsläget, säger Erling Cronqvist.

LÄS MER: Stoppat handelsområde flyttar till Nya Nyby

LÄS MER: Domstol stoppar Ängstorps handelsområde

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!