Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Willys hemma är trångbott på Nyby industriområde. Kommunen vill bereda vägen för en flytt närmare järnvägsstationen. Bild: Fredrik Magnusson, arkiv
Willys hemma är trångbott på Nyby industriområde. Kommunen vill bereda vägen för en flytt närmare järnvägsstationen. Bild: Fredrik Magnusson, arkiv

Willys ska få bygga större lokaler vid järnvägsstationen

Livsmedelskedjan Willys vill utöka och flytta till större lokaler i Laholm. Nu ska en etablering förberedas intill järnvägsstationen.

Willys kom i kläm när planerna på det nya handelsområdet i Ängstorp skrotades. Till nya Nyby industriområde kunde butiken inte flytta. Där är det inte tillåtet med försäljning av livsmedel.

Mark mittemot biltvätten

I stället vill kommunstyrelsen nu göra det möjligt för Willys att etablera sig sydost om Laholms järnvägsstation i Trulstorp. Mittemot biltvätten och gastanken äger kommunen en markbit.

– Den ger vi nu i uppdrag till samhällsbyggnadsnämnden att göra en detaljplan på. Tanken är att bland annat Willys så småningom ska kunna etablera sig där, säger kommunrådet Erling Cronqvist (C).

Större butik än i dag

Stationsområdet är sedan tidigare utpekat i översiktsplanen. Markbiten på cirka fyra hektar kan nu bli aktuell för handel, service och kontor.

– Willys vill gärna bygga en betydligt större butik än de har i dag. Då är detta ett läge som skulle vara möjligt. Där är plats för mer, men vad det skulle vara vet vi inte i dagsläget, säger Erling Cronqvist.

LÄS MER: Stoppat handelsområde flyttar till Nya Nyby

LÄS MER: Domstol stoppar Ängstorps handelsområde

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här