Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moa Linde på hästen och instruktören Emma Appelgren Bild: Fredric Berggren
Moa Linde på hästen och instruktören Emma Appelgren Bild: Fredric Berggren

Voltigefilm med stort hjärta gör succé på Youtube

Pandemin gjorde att föreläsningar, VM-invigning samt att flera musikalframträdande ställdes in. Istället gjorde voltigeprojektet en kortfilm som nu gör succé på Youtube.

"Hästen talar alla språk" - så heter inkluderingsprojektet som Laholmsklubben Caprifolens Voltige har varit engagerad i under tre år.

– Tanken med projektet var att få fler voltige- och ridklubbar att börja med träning och verksamhet för personer med funktionsnedsättning, säger Minna Slottheden Olivemark som är projektledare.

Planen för 2020 var att hålla föreläsningar och turnera med en musikal som man satt upp samt på invigningen för VM i voltige. I och med Coronautbrottet fick klubben tänka om. Då föddes en idé om att göra en inspirationsfilm.

– Fredric Berggren som är filmare, hade en vision och ville göra filmen som en show och inte bara visa massa övningar med prat. Tittaren skulle få känslan av att alla kan. Genom att först bara få stå och titta på för att sedan göra det omöjliga och vara en del av uppträdandet, säger Minna Slottheden Olivemark.

Med över 2000 visningar på en vecka och många kärlekshälsningar och kommentarer så är Minna mycket nöjd. Målet var att nå ut i sociala medier och kunna skicka filmen till andra klubbar för att i framtiden kunna bygga upp onlinekurser med mera.

– Jag känner att filmen verkligen har berört och man på riktigt ser deras glädje. Här ser man först någon som sitter i rullstol för att sedan se den personen sitta på knä på hästen, man bryter verkligen det där att det inte går.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!