De två offentliga toaletterna vid stranden i Skummeslövsstrand har sett sina bästa dagar. Men de kan också vara direkt ”vidriga”, tycker en sommargäst på orten. Nu tänker kommunen ta ett grepp på toalettsituationen.
De två offentliga toaletterna vid stranden i Skummeslövsstrand har sett sina bästa dagar. Men de kan också vara direkt ”vidriga”, tycker en sommargäst på orten. Nu tänker kommunen ta ett grepp på toalettsituationen. Bild: Henrik Williamsson

”Vidriga skithus” tycker strandbesökare

En sommarstugeägare i Skummeslövsstrand skräder inte orden om de offentliga toaletterna vid stranden. Laholms kommun har en översyn på gång.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand||

Sommarstugeägaren hörde i förra veckan av sig via kommunens synpunktshantering.

Toaletterna vid stranden är för få, och de som finns är under all kritik, anser mannen som skriver:

”Jag kan bara tänka mig hur tjejer och damer känner sig när de behöver gå dit. Även vi killar tycker att det är grymt snuskigt.”

Han fortsätter:

”Inför nästa säsong bör där sättas upp nya moderna byggnader som ersätter dessa vidriga 'skithus”.

Slitna strandtoaletter

När HP tittade in i toaletterna i Skummeslövsstrand kunde konstateras att de inte var särdeles fräscha. Men just då mest i bemärkelsen att dassen är slitna, med rostiga element och beläggning på ytorna.

ANNONS

– Strandtoaletterna städas en gång om dagen, sex dagar i veckan, under badsäsongen. Det är en städfirma som gör det, säger kommunens driftchef Kristofer Johansson.

– Det kan nog vara så att de används som mest direkt efter städning och då kan de snabbt bli äckliga igen. Sedan tar det 24, eller till och med 48 timmar innan de städas nästa gång. Man ska också tänka på att det faktiskt är de som använder toaletterna som snuskar ner dem, fortsätter han.

Toaletterna är ganska slitna?

– Ja, det finns rätt många toaletter längs stranden och flertalet är i bedrövligt skick. Vi ska göra en översyn under kommande året och se vilka som ska vara kvar och vilka som ska renoveras. Kanske ska vi satsa på att bygga nya där behovet är störst.

– Vi har också ett möte inbokat med LBVA angående vatten och avlopp, säger Kristofer Johansson.

LÄS MER:Klagomål på ostädade strandtoaletter

ANNONS