Eva Müller, Laholms kommuns vaccinsamordnare, är nöjd med vaccineringsarbetet.
Eva Müller, Laholms kommuns vaccinsamordnare, är nöjd med vaccineringsarbetet. Bild: Privat.

”Vi försöker alltid hitta någon att sätta sprutan i”

Kommunens vaccinationsprogram är inne i sitt slutskede och enligt Eva Müller, vaccinationssamordnare i Laholms kommun, har arbetet gått över förväntan.
– Vi har till exempel inte behövt kasta några vaccindoser under resans gång och det ser vi som en stor framgång, säger hon.

ANNONS
LocationLaholm||

Arbetet med att vaccinera högprioriterade äldre på särskilda boenden startade den 8 januari.

– Nu är vi inne i slutfasen. Vi vaccinerar de sista medarbetarna som önskar dos 1 vecka 19. Dessa medarbetare ska få sin andra dos vecka 25. Därefter är kommunens uppdrag över. De medarbetare som inte har valt att vaccinera sig under kommunens regi får vänta att göra det när fas 4 kommer i gång, säger Eva Müller.

”Hitta någon att sätta sprutan i”

Laholms kommun har alltså ansvarat för delar av vaccineringen i fas 1 och 2.

– Arbetet har gått jättebra. Vi har haft ett fantastiskt samarbete med både företagshälsovård, region och kommuner. Som i alla andra samarbeten har vi inte alltid varit helt eniga men vi har alltid lyckats komma fram till en lösning i slutändan, säger hon.

ANNONS

Enligt Eva Müller har inga vaccindoser behövt kastas under resans gång.

– Vi vill absolut inte kasta några doser och därför sliter vi våra hår varje gång som vi råkar få någon dos över. Vi jobbar alltid febrilt för att hitta någon att sätta sprutan i. Häromdagen fick vi till exempel en dos över klockan 15 och vi skulle vara tvungna att kassera den klockan 16. Då kontaktades jag av Laholmshälsan och vi kom gemensamt fram till att ge dosen till någon listad patient på Laholmshälsan, vilket gjordes och vi behövde inte kassera den, säger hon.

ANNONS