Vattenläckan lagad - Repslagaregatan öppnas igen

Repslagaregatan i Laholm stängdes under tisdagen av för trafik på grund av en vattenläcka. Vid 15-tiden är läckan lagad och vägen ska öppnas igen inom en timme.

ANNONS
|

Fem fastigheter på Repslagaregatan som varit utan rinnande vatten sedan 16-tiden på annandagen fick tillbaka vattnet i ledningarnavid klockan 14.30 på tisdagen.

Under tiden som lagningen av läckan pågick har gatan varit uppgrävd och vägen stängd för trafik.

– Vattnet är tillbaka och de håller på att laga vägen. Den öppnar igen inom en halvtimme eller timme, säger Naser Adibi, projektledare på Laholmsbuktens va, till HP vid 15-tiden.

En vattenpost för hämtning av dricksvatten sattes upp i korsningen Repslagaregatan/Idrottsgatan under tiden som arbetet pågick.

– Orsaken till läckan är ålder. Det är gamla gjutjärnsledningar, säger Naser Adibi.

Enligt de första uppgifterna till Laholmsbuktens va på måndagen tryckte vattenupp ur en brunn på Repslagaregatan och rann in i en källare i ett av husen utmed gatan. Men översvämningen i källaren visade sig ha en helt annan orsak.

ANNONS

– När jag kom ner i källaren såg jag att det läckte från vattenmätaren. Vi skickade dit folk som lagade den med, säger Naser Adibi.

När vattnet kommer tillbaka

Efter en avstängning eller läcka kan vattnet vara grumligt och ibland missfärgat. Det är inte farligt för hälsan, men undvik att tvätta kläder. Spolar man kallvatten i kranen en stund (ibland upp till 30 minuter)brukar vattnet bli normalt igen. Om vattnet verkar bubbligt beror det på att det kommit luft i ledningarna.

Laholmsbuktens va

ANNONS