Madeleine Olsson kände sig nöjd med Staffan Larssons lektion.
Madeleine Olsson kände sig nöjd med Staffan Larssons lektion. Bild: Jerry Carlsson

Vasaloppsvinnare håller kurs på Vallåsen

På fredagen fick Vallåsen finbesök. Vasaloppsvinnaren- och coachen Staffan Larsson fanns på plats för att lära ett tiotal glada amatörer att bli bättre längdåkare.

ANNONS
LocationLaholm||

Stämningen var på topp bland deltagarna när Staffan Larsson gav sina bästa tips och råd om hur man lyckas bättre i skidspåret.

Och Morasonen vet vad han talar om. 1999 vann han Vasaloppet och har under många år varit längdskidcoach.

– Efter min aktiva karriär kände jag att jag ville ge tillbaka något till sporten som jag brinner för. Nu gläds jag när mina elever gör framsteg, säger han.

Det var första gången som Staffan Larsson besökte Vallåsen.

– Det är en fantastiskt fint ställe. Hallänningar och skåningar ska vara glada att de har tillgång till en så komplett skidanläggning på så nära håll.

ANNONS

En av deltagarna var Madeleine Olsson.

Hon började åka skidor så sent som förra året men har redan hunnit med att åka Tjejvasan.

– Det var jättekul och det var då som jag bestämde mig för att satsa på Vasaloppet i år. Eftersom Vasaloppet ligger väldigt nära i tid kände jag att jag behövde lite hjälp på traven och det är därför som jag är här i dag, säger hon.

Madeleine Olsson tyckte att Staffan Larssons kurs var givande.

– Tidigare har jag mest gått på känsla. Nu har jag fått en massa tips på hur jag exempelvis kan förbättra min balans och hitta rätt flyt i åkningen.

Även om Madeleine Olsson, enligt egen utsago, har vinnarskalle och drivs av tävlingsmomentet så är det andra saker som gör att hon valde just längdåkning som sport.

– Det är så underbart att få vara ute i fria luften. Man rensar skallen i skidspåret.

ANNONS