Biltvättaren Firas Dakak säger att grävarbetena på Repslagargatan gjort att han förlorat kunder. Nu vill han ha ersättning.
Biltvättaren Firas Dakak säger att grävarbetena på Repslagargatan gjort att han förlorat kunder. Nu vill han ha ersättning. Bild: Henrik Williamsson

Vallgrav skiljer bilfirma från kunderna

Bilvårdaren Firas Dakak skickade ut reklam för att nå nya kunder. Men dagen därpå försvann hans firma bakom ett stort hål i gatan och uppskyfflade jordhögar.
– Jag har tappat massor av kunder, säger Firas Dakak.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Nere i det mansdjupa diket utmed Repslagargatan ligger en kraftig kulvertledning som fjärrvärmeföretaget Adven just nu gräver ner för att dra värme till Diab.

Intill gropen ligger jordhögar. Och bakom högarna skymtar företaget Renew & Care.

Firas Dakaks bilvårdsföretag förlorar kunder när Repslagargatan grävs upp för att lägga ner en fjärrvärmeledning.
Firas Dakaks bilvårdsföretag förlorar kunder när Repslagargatan grävs upp för att lägga ner en fjärrvärmeledning. Bild: Henrik Williamsson

Där arbetar Firas Dakak med att tvätta och rekonditionera bilar. Han flyttade firman dit för några månader sedan.

– Tidigare hade jag kunder hela tiden. Nu har jag tappat massor av kunder. Det är katastrof. Jag tvättar många dyra bilar, Tesla och andra, och de vill inte parkera här, säger Firas Dakak.

Tredje gången gatan grävs upp

Efter flytten beställde han ett utskick av reklamblad. Men 10 september, precis när de hade delats ut i brevlådorna, kom grävmaskinerna. Det är tredje gången på kort tid som gatan grävs upp.

ANNONS

– Kunderna ser inte mitt företag. De tror att det är stängt. Jag försöker ha dörren öppen hela tiden fast det är kallt, säger Firas Dakak.

Han tycker att fastighetsägaren borde ersätta honom för inkomstbortfallet.

– Jag pratade med honom en gång. Sedan ringde jag i många dagar utan att få svar.

HP har varit i kontakt med både fjärrvärmeföretaget Adven, som beställt grävningen, och fastighetsägaren Bengt-Olof Pålsson.

Per Löwenham, regionchef på Adven, säger:

– Vi har våra diskussioner med fastighetsägaren. Och biltvätten har ju sitt avtalsförhållande med fastighetsägaren. Jag tänker att han ska ha dialog med fastighetsägaren.

Han kan inte ställa några anspråk på er?

– Vår affärsrelation är med fastighetsägaren och med Diab. Det är inte mig som han ska ha den dialogen med, säger Per Löwenham.

Bengt-Olof Pålsson ger inget besked till HP om huruvida Firas Dakak kan få någon ersättning för problemen.

– Det vill jag inte diskutera i media, men du får gärna göra reklam för honom om du vill, säger Bengt-Olof Pålsson.

Efter HP:s samtal med Adven och fastighetsägaren säger Firas Dakak att han haft kontakt med Bengt-Olof Pålsson och denne uttalat att han kan få någon form av kompensation.

– Men sedan har inget hänt, säger Firas Dakak.

ANNONS
ANNONS