Vallåsen öppnar skidbackarna i helgen

Det är på gränsen att minusgraderna räcker till. Men Vallåsen har bestämt sig för att öppna på lördag och nu håller platschefen Jesper Malmqvist tummarna för att det blir så kallt som det har förutspåtts.

ANNONS
|

Vädret har vacklat fram och tillbaka men under knappt tre dygn ska det vara de minusgrader som behövs för att Vallåsen ska kunna lägga upp ett ordentligt lager med konstgjord snö.

– Det kommer in riktigt bra kylgrader i eftermiddag (läs: onsdag eftermiddag) och vi tog beslut för en timme sedan att öppna på lördag vid tiotiden, säger Jesper Malmquist, platschef på Vallåsen.

Målsättningen för anläggningen är då att öppna backarna med namnen Köpenhamn, Helsingborg, Helsingør och Laholm om kylan håller i sig.

– Det är en stabil prognos att det håller sig kallt fram till lördag. Vi har vägt beslutet att öppna fram och tillbacka, men får vi upp konstsnö nu är det en bra grund och det vi kan öppna på kommer hålla bra länge om vi får kylan som utlovats, säger Jesper Malmquist.

ANNONS

Den långa väderprognosen är inte riktigt lika positiv för de som hoppas på bra underlag för skidorna utmed backarna på Hallandsås.

– Det vacklar framöver i prognosen, vi vet inte om det lutar åt plus eller minus. Men vi hoppas att det faller ut med minusgrader som är till vår fördel och då kan vi också öppna upp Halmstadbacken, säger Jesper Malmquist och fortsätter:

– Men även om det blir plusgrader så räknar vi med att kunna hålla öppet anläggningen ett bra tag på snön som vi producerar nu, säger han.

ANNONS