Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Johan Viding flyttade med familjen till Knäred, trots allt negativt som skrevs om Knäredsskolan.

Valde att flytta till Knäred trots problem i skolan

Trots allt negativt som hände på Knäredsskolan i höstas valde Johan Viding att flytta med familjen från Mellbystrand till Knäred. Ett beslut alla blev nöjda med.

Johan Viding och hans fru har tre barn. När huset i Mellbystrand började kännas litet stod de inför valet att antingen bygga ut eller köpa ett större hus.

– Vi började titta på olika hus runt om i kommunen, och på Skansen i Knäred hittade vi ett hus som vi verkligen tyckte om. Vi köpte huset och flyttade hit.

Ungefär samtidigt skrevs det väldigt mycket negativt om Knäredsskolan och problemen där.

– Det låg ute på facebook och Youtube, och folk ifrågasatte verkligen vårt beslut. Men vi förstod att det var en klick som var stökiga. Det kan hända på alla skolor, och när rektorsbytet var på gång tänkte vi att det kan i alla fall inte bli sämre.

Läs också: Från kaos till arbetsro på Knäredssskolan

Familjens äldsta barn började i Knäredsskolan och de andra på dagis. Och än så länge har de bara positiva erfarenheter av skolan.

– Det var inget fel på Mellbystrandsskolan, men klassen är mindre här, och det känns som om tempot är lite lugnare. Vårt barn trivs jättebra, och vi kan inte komma på något negativt att säga om skolan, säger han. 

De trivs också över förväntan i Knäreds samhälle.

– Vi blev jättefint bemötta av grannar och byborna. Och havet ligger trots allt bara 20 minuters bilresa bort, säger han.
 

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här