Våren blåses in från kyrktorn trots corona

När nästan alla andra konserter tvingas ställa in blåser tornmusiken traditionsenligt på vid Kristi himmelsfärd.
– Det passar bra under nuvarande omständigheter, säger trombonisten Daniel Hjort.

ANNONS
LocationLaholm||

Tornmusiken från S:t Clemens kyrktorn är en obruten tradition i Laholm sedan år 2000. Även i år kommer blåskvartetten att fatta posto högst uppe intill kyrkklockan, obekymrat om alla coronarestriktioner.

– Som publik kan man lätt hålla avstånd. Det är stor plats nedanför och det hörs rätt långt runt omkring, i alla fall om vädret tillåter, säger Daniel Hjort, en av de fyra medverkande musikerna.

Stort på kontinenten

Tornmusik hör till de ganska få konsertformer med klassisk musik som redan från början är tänkt att avnjutas utomhus.

– Det är en lång och ganska rik tradition nere på kontinenten, just kring Kristi himmelsfärd, att blåsare spelar från kyrktorn, säger Daniel Hjort.

ANNONS

– Här har vi inte hållit på lika länge men jag skrev faktiskt en liten komposition som vi uruppförde vid 20-årsjubileet. Det är mycket möjligt att den kommer även i år, fortsätter han.

Kaffe och kaka

Givetvis utlovas också det specialskrivna stycket ”Tornmusik”, som framförs varje år.

Konserten med trumpet, trombon och två saxofoner är gratis och ges på torsdag klockan 10. Spelar gör Niclas Johansson, Anders Larsson, Daniel Hjort och Torbjörn Dahlqvist.

Föreningen Gamla Laholm bjuder besökarna på kaffe och kaka.

– Det ser ut att bli fint väder och det är gott om plats att sprida ut sig på gräsmattan och bänkarna runtomkring, säger Roy Karlsson, föreningens ordförande.

LÄS MER:Coronaviruset tystar allsången i Stadsparken

LÄS MER:Ingen Våxtorps marknad i juni månad

ANNONS