Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roland Norrman (M), ordförande i personal- och organisationsutskottet i Laholms kommun, ställer sig kritisk till benämningen hälsoschema.  Bild: Kenny Hjälte
Roland Norrman (M), ordförande i personal- och organisationsutskottet i Laholms kommun, ställer sig kritisk till benämningen hälsoschema. Bild: Kenny Hjälte

”Vårdpersonalen ska inte må dåligt och känna oro”

Roland Norrman (M), ordförande i personal- och organisationsutskottet i Laholms kommun, följer noggrant utvecklingen kring det kritiserade hälsoschemat.
– Jag tycker att benämningen hälsosamma scheman är missvisande. Jag skulle hellre vilja säga att vi ska införa heltid som norm, säger han.

Kritiken mot det så kallade hälsoschemat växer över hela landet, inte minst i Halmstad där vårdpersonal dömer ut modellen som ska ge kortare men fler arbetspass för personal som jobbar inom vård och omsorg.

– Jag har följt utvecklingen i Halmstad och så vill jag absolut inte att vi ska ha det i Laholm. Vårdpersonalen ska inte må dåligt och känna oro. Det är också därför som vi på ett tidigt plan har markerat för HR-sidan att utvecklingen ska styras av politiska beslut, säger Roland Norrman.

”De ska inte tvingas till det”

Den 1 juni kommer en ny rapport från HR-avdelningen med förslag på hur modellen skulle kunna implementeras i verksamheten.

– Sedan får vi ta ställning till förslagen utifrån målsättningen att nå heltid som norm. Själva grundtanken med modellen är ju faktiskt bra. All vårdpersonal ska ha möjlighet att jobba heltid och kunna försörja sig på sin lön. Samtidigt ska det vara valfritt för vårdanställda att gå upp till heltid. De ska inte tvingas till det.

Roland Norrman tror att modellen kan vara på plats tidigast i höst.

– Det är många saker som ska avhandlas innan vi kan ro det här i hamn. Enligt min åsikt behövs det dock inga hälsosamma scheman för att nå heltid som norm, säger han.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här