Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En påverkad våldsman angrep ett äldre par på Stortorget i Laholm. De flydde in på Frummerins på Östertullsgatan, men mannen följde efter och fortsatte angreppet. Han greps och misstänks nu för dråpförsök. Bild: Jonatan Gernes

Våldsman jagade äldre par in i butik

Ett par i 80-årsåldern angreps med slag och sparkar av en kraftigt påverkad man på Stortorget i Laholm vid lunchtid på fredagen.

Mannen angrep helt oprovocerat det äldre paret, som tog sin tillflykt in i en klädbutik på Östertullsgatan. Våldsmannen följde efter.

Butiken försökte stänga entrédörren, men mannen tryckte upp den, tog sig in och fortsatte angreppet mot paret.

Enligt polisen blev den gamle mannen utsatt för sparkar, slag och stryptag. 

– Andra personer i butiken ingriper. En polispatrull är alldeles i närheten och han grips ganska omgående när man ringer 112, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen.

Polisen fick samtalet klockan 12.39. Cirka fem minuter senare var den 37-årige mannen omhändertagen.

– Han är så påverkad, om det är alkohol eller något annat låter jag vara osagt, att han tas med till polisstationen för tillnyktring. Han kommer att höras i kväll.

Många vittnen på platsen såg händelsen. 

– Det äldre paret har fått gå hem. Det är ingen fara för liv eller hälsa för dem. Men det finns några som är chockade inne i butiken som man kommer att höra senare, säger Hans Lippens.

Polisen misstänker inledningsvis mannen för försök till dråp alternativt grov misshandel. Han var helt obekant för det gamla paret.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här