Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Våldsamt gripande när dieseltjuvar försökte fly

Två män tog till flykten när de på bar gärning blev påkomna med att slanga diesel på ett företag i Skummeslövsstrand. Polisen använde batong, pepparsprej och polishund vid gripandet.

Vid 22-tiden på kvällen torsdag 12 november larmades flera polispatruller till företaget JPGS Kaross AB i Skummeslövsstrand.

Ett vaktbolag kunde via övervakningskameror följa hur två män som brutit sig in på industriområdet bröt upp tanklock och slangade diesel från flera lastbilar.

Hund bet i foten

Tjuvarna avbröts mitt i gärningen av poliserna som omringat området. En försökte fly ut ur ett uppklippt hål i staketet, den andre gömde sig i en container. Enligt poliserna ville ingen av dem frivilligt överlämna sig eller släppa vad de hade i händerna.

Poliserna tog till både pepparsprej och batongslag, och en hundförare bussade sin hund på mannen som tryckte i containern. Han blev biten i foten.

Den andre klagade senare i förhör på att han blivit sparkad och slagen och fått ett sprucket revben. Han hävdade att han inte alls försökt fly, eftersom det ändå var helt utsiktslöst.

Kniv och rånarluva

Männen, 45 och 52 år, har suttit häktade sedan händelsen och har nu åtalats för stöld och, den äldre av dem, brott mot knivlagen.

... vilket enligt polisen tyder på att de var väl förberedda för att begå brott.

De har båda erkänt att de åkte dit för att stjäla drivmedel. De hade ett tiotal plastdunkar, slangar, tång och annan utrustning med sig. En av männen hade dessutom en rånarluva, vilket enligt polisen tyder på att de var väl förberedda för att begå brott.

Diesel rann ut

En slang blev kvar i tanken på en lastbil när männen tog till flykten. En okänd mängd diesel rann ut på marken. Området fick saneras. 25 ton grus grävdes bort.

Männen har utretts för miljöbrott, men misstanken finns inte med bland åtalspunkterna. Själva hävdar de att max ett par liter kan ha runnit ut, men saneringsbolaget har uppskattat mängden till mellan 10 och 50 liter.

LÄS MER: Dieseltjuvar togs på bar gärning

LÄS MER: De lär sig svenska på arbetsplatsen

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!