Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Väder stängde ner visioner

Premiären för Laholms kommuns visionsutställning blev som bortblåst. Veporna som skulle klä byggställningarna hade gjort utställningen kortvarig vid minsta blåst då de troligast hade blivit som segel.

Förbipasserande kan ha noterat att skyltningen på pumptaket vid skottenkrysset ändrats. För att ha varit förpackat i vitt sedan en tid tillbaka kunde nyligen Laholms kommuns logotyp skymtas på pumptaket och texten visionsutställning utläsas. 

På onsdagen skulle utställningen avtäckas på tomten Äpplet 7, eller som det heter i folkmun: den gamla shellmacken. Men så blev det inte.

– Vi hade inte förutsett att det skulle blåsa så mycket och veporna som vi ska fästa på byggställningarna blir ett ordentligt vindfång. Vi kommer behöva ha dit tekniker för att borra i asfalten och sätta stag för att stabilisera byggstaketet innan vi kan sätta upp visionsutställningen, säger Reino Jacobsson, enhetschef för kommunikationsenheten i Laholms kommun.

Några skyltar som faktiskt har kommit upp och har förankrats med gedigna fundament är de delar av utställningen som är placerade i Mellbystrand och Skummeslövsstrand och även kommer visas vid shellmacken.

– Det är betongfundament som är nedgrävda så det ska inte vara några problem för att de ska få stå kvar där, säger Reino Jacobsson.

Visionerna för kustorterna visas vid Sockerbagaren i Skummeslöv respektive parkeringen norr om Surfside-fastigheten i Mellbystrand.

Den stora visionsutställningen i Laholm återkommer troligast först i nästa vecka för avtäckande.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!