Väjningsplikt införs vid församlingshemmet

Oklarheter kring högerregeln har bekymrat både Skottorpsbor och polisen. Nu ska det bli tydligare vem som får köra först i T-korsningen vid församlingshemmet.

ANNONS
LocationSkottorp||

Vem som egentligen har företräde i korsningen Strandvägen/Marbäcksvägen i Skottorp har länge gett upphov till viss förvirring bland trafikanter.

I dag är det högerregeln som gäller där vägarna möts intill Skummeslövs församlingshem och kyrka. Men det är otydligt eftersom korsningen är stor och vid, konstaterar länsstyrelsen. Inte minst med tanke på att Strandvägen har karaktären av en genomfartsgata in till samhället.

Strandvägen har karaktären av en genomfartsgata i Skottorp, men ändå är det i dag högerregeln som gäller. Det har skapat förvirring i korsningen vid församlingshemmet. Nu ska väjningsplikt införas.
Strandvägen har karaktären av en genomfartsgata i Skottorp, men ändå är det i dag högerregeln som gäller. Det har skapat förvirring i korsningen vid församlingshemmet. Nu ska väjningsplikt införas. Bild: Google maps

Flera invånare i Skottorp har hört av sig med synpunkter till myndigheten. Polisen har också välkomnat en förändring. Polisen bedömer att trafiksäkerheten avsevärt skulle förbättras med väjningsplikt i korsningen. Laholms kommun har inte haft några synpunkter.

Nu har länsstyrelsen beslutat att införa väjningsplikt. Förare av fordon på Marbäcksvägen (väg 518) som kör in på Strandvägen (väg 516) ska ha väjningsplikt mot fordon på väg 516.

ANNONS

De nya lokala trafikföreskrifterna börjar gälla 3 juni i år.

LÄS MER:Räkna med förseningar på E 6 när broarna rivs

ANNONS