Om du hittat en död utter ska det anmälas till polisen. Här en levande utter i djurparken Nordens ark.
Om du hittat en död utter ska det anmälas till polisen. Här en levande utter i djurparken Nordens ark. Bild: Stefan Bennhage

Utter påkörd – förare smet från viltolycka

En ovanligare viltolycka har inträffat på Ängelholmsvägen i Laholm. Någon har kört på en utter – och lämnat den åt sitt öde.

ANNONS
LocationLaholm||

Viltolyckor är ganska vanliga ärenden hos polisen. Oftast är det rådjur som blivit påkörda. Utterolyckor är betydligt ovanligare.

Hittade påkörd utter

I tisdags morse vid åttatiden upptäcktes en påkörd utter på Ängelholmsvägen i Laholm. Någon hade kört på uttern och lämnat platsen utan att anmäla olyckan till polisen. Händelsen har anmälts av en annan trafikant och betecknas av polisen som förseelse mot jaktlagen.

– Han som ringer in har inte själv sett när djuret blev påkört, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Död utter måste anmälas

Utter är en av de arter som räknas till statens vilt. Dit hör också älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, örn och mufflonfår. Den som kör på något av dessa djur är skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett.

ANNONS

Naturhistoriska riksmuseet tar tacksamt emot rapporter om levande utter.

Hittills i år har 49 viltolyckor med utter polisanmälts, enligt statistik från Nationella viltolycksrådets hemsida viltolycka.se.

LÄS MER:Utter irrade in på förskola – räddades tillbaka till ån

LÄS MER:Ovanligt urban utter sågs utanför hemmet i Laholm

ANNONS