”Utegym kan skydda skolan från förstörelse”

Veinges nybildade byalag ber, i sitt allra första mejl till kommunen, om ett utegym.
– Jag ser positivt på det, säger Laholms landsbygdsutvecklare Reino Jacobsson.

ANNONS
LocationVeinge||

Fem eldsjälar träffades en smällkall januaridag vid Veingeskolan, mellan utebadet och fotbollsplanen, för att bilda interimsstyrelsen till ett byalag på orten.

Platsen var vald med omsorg. Där vill byalaget att kommunen ska bygga ett utegym för att få Veingeborna i rörelse. Nära till strömkällor och enkelt för skolan att använda till sina aktiviteter.

Positiv respons på Facebook

”Vi tycker samtidigt att platsen är bra för att fler människor ska röra sig där för att skydda skolan och området från förstörelse”, skriver styrelsen med initiativtagaren Annika Eriksson i spetsen.

Gänget har spanat in Lilla Tjärbys nya utegym som förebild och har fått positiv respons i Facebookgruppen Händer i Veinge.

ANNONS

– Det finns många önskemål från byarna, men personligen tycker jag att Veinge ligger bra till. När de nu bildat sin förening tycker jag att vi ska visa god vilja från kommunen, säger Reino Jacobsson.

Satsar på tågstopp

Han betonar att inga beslut fattats ännu. Om det blir en satsning på utegym i Veinge sker det troligen inte redan i år.

Med tågstopp i Knäred och Veinge talar det också för att satsa på de platserna.

– Det måste väljas och prioriteras, men med tågstopp i Knäred och Veinge talar det också för att satsa på de platserna, säger Jacobsson.

Byalaget håller tummarna.

”I och med starten av byalaget vill vi visa på att det kan börja hända saker bara vi bryr oss och på så sätt få fler engagerade i byalaget, både som medlemmar men också att hjälpa till och deltaga vid arrangemang”, skriver de i premiärmejlet.

LÄS MER:Veinge bildar byalag med sikte på ett utegym

LÄS MER:De efterlyser eldsjälar till nytt byalag

ANNONS