Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Uppsving för Skottorps bygghandel

Coronakrisen har gett skjuts åt bygghandeln. Många hemmabyggare passar på att göra klart sina projekt. Skottorps bygghandel har ökat omsättningen och nyanställt. Men det beror också på en nyöppnad butik.
I en serie artiklar tittar HP in hos ett antal företagare för att höra hur det går i coronavirusets spår.

– Här snurrar det på, säger Jerry Nilsson som driver Skottorps bygghandel AB sedan sex år tillbaka.

Sedan coronautbrottet i våras, har han märkt en ökning av kunder och så har det fortsatt även i sommar.

– Vi har både snickare och hemmabyggare som handlar här. Och nu har vi även en bygghandelsbutik, så den lockar också kunder.

Det var vid midsommar som Skottorps bygg öppnade en byggbutik i anslutning till brädor och plattor och annat material. Det behövdes också anställas mer personal.Totalt är det nu sex heltidsanställda och ett par deltidsanställda som sköter bygghandeln.

– Det blev ett bra lyft med den nya butiken så vi hade nog ökat omsättningen även om det inte hade varit för corona, men sammantaget har vi ökat ungefär 15-20 procent sedan i april, säger Jerry Nilsson.

I Jerrys bygghandel satsar man på personlig service.

– Det är det som är vår grej. Att vi hjälper och servar kunderna med att plocka fram varorna, i stället för att de själva ska gå runt och leta och försöka hitta rätt.

Jerry och hans anställda har haft mycket att göra ett bra tag nu. Vissa dagar är det fullt med bilar på parkeringen och det har ibland varit hektiskt att fylla på lagren i den takt som varorna har gått åt.

– Det märks att det är väldigt mycket folk som är hemma och då vill de göra något och då kommer de ned och hämtar några brädor och gör klart de där byggprojekten som de har tänkt göra.

Så här års är det många sommarstugeägare bland kunderna. Förutom att handla hos Skottorps bygghandel, så kan de leta varor hos byggföretag i Våxtorp, Mellbystrand, Eldsberga, Laholm, Båstad och vid Stenalyckan i Halmstad, bland annat, berättar Jerry.

Men även om Jerry Nilsson och hans kollegor nu säljer bra, så går det inte att luta sig tillbaka, anser han.

– Nej man kan inte slå sig för bröstet och tro att det alltid kommer att vara så här. Vi får se hur det blir till hösten och nästa år, för då är det ju många som har gjort sina byggprojekt. Men det är ju positivt nu i alla fall.

LÄS MER: Bygghandel skänker handsprit till kommunen

LÄS MER: En bygghandel är en plats som ger självförtroende

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här