Laholmshem har byggt åtta ungdomslägenheter i Våxtorp. Hampus Andersson högg kundtjänstmedarbetaren Maria Mill direkt på visningen och tecknade sig för sin första egna bostad.
Laholmshem har byggt åtta ungdomslägenheter i Våxtorp. Hampus Andersson högg kundtjänstmedarbetaren Maria Mill direkt på visningen och tecknade sig för sin första egna bostad. Bild: Henrik Williamsson

Ungdomar slår ner bopålarna i Våxtorp

Åtta splitt nya ungdomsbostäder är vid månadsskiftet klara för inflyttning. När Laholmshems visade upp dem var intresset stort.

ANNONS
LocationVåxtorp||

Laholmshem har sedan tidigare ungdomslägenheter i Laholm. Nu har det kommunala bostadsbolaget byggt nästan likadana i Våxtorp.

Lägenheterna är på 35 kvadrat med ett sovloft. De har både ett riktigt kök och är utrustade med maskiner för tvätt, tork och disk.

Laholmshems nya ungdomshus ligger på Bygatan 15 i Våxtorp. 1 oktober är de inflyttningsklara.
Laholmshems nya ungdomshus ligger på Bygatan 15 i Våxtorp. 1 oktober är de inflyttningsklara. Bild: Henrik Williamsson

Men vill ungdomar bo i Våxtorp? Laholmshem svarar ja på frågan, även om bara tre av åtta var förhandstecknade när bolaget bjöd till visning på onsdagen.

– Även om alla inte är uthyrda nu hoppas vi på en positiv spiral när man nu ser hur fina de är, säger vd Peter Johansson.

Kul med ungdomslägenheter i Våxtorp

Hampus Andersson, 19 år, slog till direkt. Han ville ha visningslägenheten och tecknade en intresseanmälan direkt på plats.

ANNONS

– Jag bestämde mig för en vecka sedan, säger Hampus Andersson.

Varför vill du bo här?

– Det är fräscht och billigt. Inte så långt till jobbet och jag har kompisar i Våxtorp. Kul att det finns ungdomslägenheter här.

Till visningen kom både unga och gamla. ”Roligt att man vill satsa i Våxtorp”, var en fras som hördes från flera besökare.

– Jag är bara 17 år, men kanske kan jag bo här om några år. Det är litet men passar bra som en förstalägenhet, sade Alma Carlsson som tänker bo kvar i Våxtorp när hon flyttar hemifrån.

Laholmshem ger förtur till ungdomar mellan 18 och 25 år. Unga får också 1 700 kronor i hyresrabatt vilket ger en månadshyra på 4 662 kronor.

– Vi tror att det både finns unga som vill stanna i Våxtorp och som vill flytta hit, säger Anna-Karin Lindquist på Laholmshems kundtjänst.

ANNONS