Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Johansson bjuder in ungdomar till torsdagens demokrativerkstad. Bild: Jerry Carlsson
Daniel Johansson bjuder in ungdomar till torsdagens demokrativerkstad. Bild: Jerry Carlsson

Ungas röster görs hörda på Aktivitetshuset

Den här veckan anordnas den europeiska ungdomsveckan runt om i Europa. Laholms kommun drar sitt strå till stacken för att få fler unga att engagera sig för en bättre framtid. På Aktivitetshuset blir det demokrativerkstad och fritidsledaren Daniel Johansson samtalar med samhällsdebattören Navid Modiri.

I år är temat för den europeiska ungdomsveckan ”Vår framtid i våra händer”.

– Vi tycker att det är självklart att lyfta fram saker som syftar till att stärka medvetenheten om demokrati bland unga. Det här är ett sätt att få dem att engagera sig i frågor som faktiskt berör deras framtid, säger Daniel Johansson, fritidsledare på Aktivitetshuset.

Ungdomsveckan kommer att uppmärksammas vid två tillfällen på Aktivitetshuset.

På onsdag kommer Daniel Johansson att samtala med mångsysslaren och samhällsdebattören Navid Modiri.

– Han driver bland annat podden ”Hur kan vi?” där han tar upp intressanta och många gånger kontroversiella ämnen. Vi kommer att prata om demokrati bland unga. Vi kommer till exempel att belysa de plattformar som unga använder sig av i dag för att ta del av politiska budskap. Förhoppningsvis kommer det att bli ett mycket givande samtal.

Daniel Johanssons samtal med Navid Modiri sänds på Unga i Laholms Facebooksida.

Fortsätter med demokrativerkstad

På torsdag fortsätter ungdomsveckan på Aktivitetshuset med en demokrativerkstad.

– Det är ännu oklart om demokrativerkstaden kommer att ske i fysisk eller digital form. Vi får vara max åtta deltagare i Aktivitetshuset. Blir det fler som anmäler sig måste den genomföras digitalt.

Demokrativerkstaden utgör en del i EU:s ungdomsdialog. Resultatet av demokrativerkstaden i Laholm kommer att rapporteras in till Sveriges totala bidrag till EU:s ungdomsdialog som kommer att presenteras i samband med EU:s ungdomskonferens i Slovenien i höst.

– Vi kommer att diskutera ungdomars möjlighet till delaktighet på lokal, regional, nationell och europeisk nivå. Det är en fråga som inte bara berör ungdomar utan samtliga grupper i samhället.

Daniel Johansson menar att Laholms kommun ligger i framkant när det gäller demokratiarbete för unga.

– Vår barn- och ungdomsstrateg Sofia Larsson gör ett fantastiskt jobb. Hon tar dessa frågor på allvar och står bakom många initiativ som leder demokratiarbetet framåt, säger han.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här