Två män åtalas för dieselstöld – jagades av hundar

Dieseltjuvarna som togs på bar gärning vid rastplatsen i Snapparp tidigare i våras åtalas nu för stöld. Männen flydde till skogs och jagades av polisens hundar i en kilometer innan de greps.

ANNONS
|

Det var i början av mars som en patrullerande polis stannade till vid en lastbil som stod märkligt parkerad tätt intill en större lastbil vid rasplatsen i Snapparp vid E 6.

Vid närmare inspektion kunde polisen se att tanklocket till den större lastbilen hade skruvats av och det fanns diesel spillt mellan de två fordonen. I den lilla lastbilen hördes även ett surrande ljud från något som polisen misstänkte var en pump. Några meter bort låg en blå slang.

En hundpatrull plockade upp ett spår och gav sig snabbt ut i skogen i jakt på tjuvarna. Efter en kilometer anträffades två dieselluktande män som greps och togs tillbaka till stationen.

ANNONS

Nu åtalas männen för stöld.

Den ena mannen erkänner gärningen och säger i polisförhör att männen utfört dieselstölden tillsammans. Den andra mannen förnekar att han varit delaktig och säger att han ska ha försökt lämna platsen när stöld kom på tal. Båda säger i förhör att de blivit rädda när de fått syn på polisen och att det var därför de sprang ut i skogen.

LÄS MER:Dieseltjuvar jagades av hundar i en kilometer

LÄS MER:Dieseltjuvar flydde från polisen

ANNONS