Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: Ludvig Thunman

Två rattfulla män försökte undvika poliskontroller

I helgen som gått har två män blivit av med sina körkort. Det efter att de har kört rattfulla och blivit stoppade i anslutning till poliskontroller. En man i 80-årsåldern fick polispatrullen dock jaga efter.

En polispatrull utförde nykterhetskontroller på Stora Strandvägen i Skummeslövsstrand på fredagseftermiddagen. Strax efter fem på såg poliserna hur en bil i stället för att köra fram till dem och blåsa hastigt svängde in på industriområdet, som att denne försökte undvika polisen. Poliserna satte efter och föraren, i 60-årsåldern, blåste positivt och misstänks för rattfylleri, även hans körkort blev omhändertaget.

På lördagseftermiddagen, strax efter tre, utfördes kontroller på LP Hanssons väg. En man i dryga 80-årsåldern vägra dock stanna i nykterhetskontrollen och polisen fick jaga ifatt bilisten för att få stopp på färden. Efterföljandet hade pågått till Repslagaregatan innan nykterheten kunde kontrolleras. Även denne man var också påverkad av alkohol och utreds nu fortsatt för rattfylleri och blev av med körkortet efter händelsen.

LÄS MER: Körde påtänd genom park på motorcykel

LÄS MER: Återfallsförbrytare får lägre straff i dom av rätten

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här