Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen kallades till Mellby Center på söndagskvällen efter stöldförsöket på Maxi Ica Stormarknad. Två män sitter nu anhållna. Bild: Kenny Hjälte/arkiv
Polisen kallades till Mellby Center på söndagskvällen efter stöldförsöket på Maxi Ica Stormarknad. Två män sitter nu anhållna. Bild: Kenny Hjälte/arkiv

Två män försökte stjäla kundvagn full av elektronik

Två män sitter anhållna misstänkta för stöldförsök på Maxi Ica Stormarknad i Mellbystrand. Personalen grep dem när de försökte köra ut ur butiken med en kundvagn full av elektronikvaror.

I kundvagnen låg spelkonsoller, högtalare, hörlurar och mobilklockor till ett uppskattat sammanlagt värde av 26 000 kronor.

– Det verkar som att de har fyllt en kundvagn med de här grejorna och sedan försökt köra ut den genom ingången, säger Sandra Clarén, utredningschef vid Laholmspolisen.

Stormarknadens personal upptäckte tjuvarna på vägen ut och hindrade stölden. En av männen greps inne i butiken och den andra i nära anslutning. Det hände vid halv sex-tiden på söndagskvällen.

Männen överlämnades till polisen. De anhölls senare av åklagare misstänkta för försök till stöld.

Männen är 40 respektive 35 år gamla och båda hemmahörande i Skåne.

– De sitter fortfarande anhållna så vitt jag vet. Det jobbas med ärendet inne på jouren i Halmstad, säger Sandra Clarén.

LÄS MER: Ica-handlare rustar för pandemisäker julrusch

LÄS MER: Snattare snodde korv och kalsonger

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här