Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vid studenten kommer två anhöriga att få vara med vid utspringet. Alla klasser är uppdelade under dagen för att minska risken för möten och stora folksamlingar.  Bild: Christopher Lembke
Vid studenten kommer två anhöriga att få vara med vid utspringet. Alla klasser är uppdelade under dagen för att minska risken för möten och stora folksamlingar. Bild: Christopher Lembke

Två anhöriga får delta vid studentutspring

Studentutspringet sänds digitalt, men två anhöriga per elev får delta vid utspringet när studenterna lämnar Osbecksgymnasiet för sista gången 12 juni.

Eleverna är uppdelade i fyra grupper, utspridda under dagen, när anhöriga och studenter samlas utanför huvudentrén för att bevittna att studenterna får ett hejdundrande avslut på sin gymnasietid. Totalt får varje elev ha två anhöriga på plats.

– Vi har spridit ut det under dagen för att kunna ge så många som möjligt chansen att vara med och fira, säger Andreas Meimermondt, kultur- och utvecklingsnämndens chef.

Kommer att streamas

För övrig släkt och vänner som inte kommer att kunna vara på plats kommer utspringet att filmas och visas digitalt i realtid. Upplägget var liknande förra året, men Meimermondt menar att det finns en väsentlig skillnad.

– Då hade vi alla elever hemma, nu är vi alla på plats i skolan med närundervisning och kan ge eleverna en positiv studentupplevelse. Vi ska inte slappna av, vi har ett enormt ansvar men förutsättningen att göra det på ett smittsäkert sätt är bättre i år än förra året.

Han hoppas – och tror – att familjerna kommer att respektera att det är två personer per familj som gäller och att man inte kommer fler än aviserats.

På plats i skolan kommer det finnas personal som anvisar plats så att man kan hålla avstånd även i publikfållorna. I varje del kommer det vara uppdelat på två fållor för publiken. Generellt sett blir det två klasser i taget, med mellan 40-45 elever per omgång.

– Det kommer att finnas gott om utrymme och plats för alla, säger Meimermondt.

LÄS MER: De fixar en egen studentbal

Så här kommer det praktiskt att gå till:

  • Föräldrarna anländer via ingång från Skottegränd
  • Utgång sker via cykelvägen mot väg 24
  • Personal på skolan kommer att finnas på plats för att hjälpa till att se till att alla får en plats och samtidigt kan hålla avstånd
  • Anhöriga får komma max 15 minuter innan och ska ha lämnat senast 30 minuter efter utspringet för att ge plats åt nästa grupp.
  • Eleverna går in från andra sidan byggnaden för att minska risken för möten.

LÄS MER: Inga kramkalas när eleverna var tillbaka på Campus Laholm

LÄS MER: Elev med i styrkan som släckte skolbranden

LÄS MER: Därför var campus övertänt när brandkåren kom fram

LÄS MER: Osbeckseleverna tog plats på röda mattan

LÄS MER: Student – en resa från champagnefrukost, genom rök och till glädjerus

LÄS MER: Här springer Laholms studenter ut: ”Känns fantastiskt”

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här