Räddningstjänsten lyckades begränsa skadorna på huset, men de två hundarna som fanns inne i huset dog av rökförgiftning.
Räddningstjänsten lyckades begränsa skadorna på huset, men de två hundarna som fanns inne i huset dog av rökförgiftning. Bild: Carina Nilsson

Två hundar dog i villabrand

Två hundar omkom under lördagskvällen, efter att en villa i Ålstorp utanför Laholm hade fattat eld.

ANNONS
|

Vid 21.30 larmades räddningstjänsten till en villa i Ålstorp utanför Laholm. Villan hade ett direktlarm till ett väktarbolag, som via kameror kunde se att det var rökutveckling och att det brann inne i huset.

När räddningstjänsten anlände till platsen var det framför allt stor rökutveckling.

Rökdykare hjälpte två hundar ut ur villan och veterinär tillkallades till platsen.

– Tyvärr kunde vi inte rädda hundarna. Väktarbolaget ringde 112 direkt, men vi har en körtid på tio minuter dit, och varken människor eller hundar överlever tio minuter inne i ett hus med brandrök, säger räddningsledare Pelle Pettersson.

Ägarna var inte hemma när branden startade, men kom dit så fort väktarbolaget ringde dem.

ANNONS

Laholms och Våxtorps brandkårer bekämpade branden, medan Knäreds brandkår fick ta över passningen för Laholm.

– Själva släckningsarbetet gick väldigt bra, alla arbetade intensivt, och vi lyckades begränsa skadorna på huset. Men hela huset är rökskadat och delar av det förstört, säger Pelle Pettersson.

Branden tros ha börjat i en dubbelsäng i huset.

– Ett scenario som vi misstänker är att hundarna kan ha flyttat på en pannlampa som låg på laddning, och att den har antänt på något sätt, men vi vet inte säkert än, säger Pelle Pettersson.

ANNONS