Tunga piller försvann från brukares hem

14 narkotikaklassade tabletter försvann från en brukares hem under en tidslucka av nästan två veckor. Kommunen har gjort en Lex Sarah-anmälan efter händelsen.

ANNONS
LocationLaholm||

Under perioden som tabletterna ska ha försvunnit ska personen de varit utskrivna till inte ha haft någon direkt stödinsats från kommunen. Läkemedlet ska inte ha förvarats inlåst i bostaden under den lucka på närmare två veckor som det försvunnit tabletter. Men en hemsjukvårdsinsats startades strax efter tabletterna kommit bort.

Att pillerna, oxynorm, försvann så gjordes en polisanmälan av anhöriga. I anmälan som kommunen gjort framgår att det är svårt att ta reda på hur de kommit bort, då det inte har varit något låst utrymme och en större tidslucka när de försvunnit. Det har inte gått att fastställa att kommunens personal skulle ha med försvinnandet att göra.

ANNONS

Brukaren har fått en ekonomisk konsekvens av försvinnandet av tabletterna då denne fått hämta ut och betala dem själv. Vilket gör att kriterierna om en anmälan enligt Lex Sarah uppfylls.

ANNONS