Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Björkliden i Knäred har haft många olika funktioner genom åren. Kommunen är positiv till att den nuvarande ägaren vill att fastigheten ska kunna göras om till bostäder. Bild: Thimmy Mård, arkiv
Björkliden i Knäred har haft många olika funktioner genom åren. Kommunen är positiv till att den nuvarande ägaren vill att fastigheten ska kunna göras om till bostäder. Bild: Thimmy Mård, arkiv

Tumme upp för nya bostäder i stationsorter

Planerna på att göra om Björkliden i Knäred till bostäder har lämnat stationen. Hyreshusen på växthustomten i Veinge rullar också vidare.

Om och när det blir tågstopp på Markarydsbanan är det ingen som vet. Men planerna på att bygga bostäder på de tänkta stationsorterna tuffar på.

Hoppas på persontrafik

Miljö- och byggnadsnämnden gav i onsdags sitt gillande till att gå vidare med bostadsplaner i både Knäred och Veinge.

– Det är intressant att vi är i gång, med tanke på Markarydsbanan, som vi hoppas kommer att bli verklighet med ett stopp i Knäred och ett stopp i Veinge, säger ordförande Knut Slettengren (M).

Ny användning på Björkliden

I Knäred gäller det Björkliden, som tidigare varit bland annat ålderdomshem, skola och senast asylboende. Ägaren Aitatse AB vill att den stora fastigheten ska kunna byggas om till bostäder och kontor.

Nämnden föreslår att kommunstyrelsen lämnar planbesked, så att detaljplanen kan göras om.

60 lägenheter

I Veinge har Laholmshem redan fått planbesked för växthustomten. Bostadsbolaget vill bygga ett 60-tal lägenheter och kunna utöka äldreboendet Solhemmet. Nu har Knut Slettengren skrivit på ett planavtal, med sikte på att detaljplanen blir klar i början av 2022.

LÄS MER: Ägaren vill ändra detaljplanen för Björkliden

LÄS MER: Helt nytt bostadsområde ska möta tågresenärerna

LÄS MER: Tågstopp och ortsutveckling kräver avsevärda resurser

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här