Tudorkliniken vill öppna ny gynmottagning

I höst vill Tudorkliniken utöka sin filial i Skummeslövsstrand med gyn- och hudmottagning. Specialistläkare inom respektive område ska vara på plats en dag i veckan.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand||

Tudorkliniken, med säte i Halmstad, har sedan 2012 drivit en liten filial i Skummeslövsstrand. I början av året flyttade mottagningen in i nya och större lokaler i det nybyggda centrumhuset mitt emot Svens livs.

Gynekolog i Skummeslövsstrand

Nu har det privata vårdbolaget ansökt hos Region Halland om att få utöka filialen på den snabbt växande kustorten med gynekolog och hudspecialist.

– Vi bedriver gynekologi i Halmstad och Falkenberg och har en hudmottagning i Halmstad. Tanken är att vi ska kunna erbjuda det även på vår filial i Skummeslövsstrand, säger Jennie Wijk, vd på Tudorkoncernen.

Hon säger att ägaren Tudor Dobrescu, själv specialist inom gynekologi, alltid har velat ha sin verksamhet nära människor.

ANNONS

– Detta gör att vi kommer närmare våra patienter som finns runt om i Skummeslöv. Men specialistmottagningarna är så klart riktad mot alla och till hud behöver man ha en remiss, säger Jennie Wijk.

Vill starta under hösten

Region Halland har ännu inte gett klartecken. Ambitionen från vårdbolagets sida är att komma i gång under vintern.

En dag i veckan ska patienterna kunna träffa en gynekolog och en dag i veckan en hudläkare.

– I mottagningen har vi ett rum som vi tänker ha som specialistmottagning. Där hoppas vi att de kan turas om att vara under veckorna, säger Jennie Wijk.

”En toppenplacering”

På allmänläkarmottagningen arbetar i dag en till två läkare, en distriktssköterska och en undersköterska. Dessutom bedrivs barnavårdscentral en dag i veckan, med egen ingång.

– Vi tycker att det har blivit en toppenplacering, med ett litet torg. Det är ljusa och fina lokaler, säger Jennie Wijk.

Tudorklinikens filial flyttade i början av året till större lokaler i det nybyggda centrumhuset i Skummeslövsstrand.
Tudorklinikens filial flyttade i början av året till större lokaler i det nybyggda centrumhuset i Skummeslövsstrand. Bild: Jonatan Gernes

LÄS MER om Tudorkliniken i Skummeslövsstrand:

Byggstart för omstritt centrumhus

Gammal tvättstuga blev till ny BVC

Ny läkarstation på gång

ANNONS