Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är infekterat efter att Trygghetspartiet i Laholm delats upp. Nils Perlhagen, kassör i det ”gamla” Trygghetspartiet, anklagar sin förra partikamrat Inger Reinfeldt för att ha försökt medverka till en kupp för att få bort styrelsen.

Trygghetspartiet slets itu efter personstrider

Trygghetspartiet i Laholm är sprängt i två delar. Fullmäktigeledamoten Inger Reinfeldt uteslöts efter interna strider och nu anklagas riksordföranden för att ha kallat partiet ”ett igenbommat äldreboende”.

Trygghetspartiet i Laholm splittrades efter personstrider. Det är bilden som kassören i det ”gamla” Trygghetspartiet, Nils Perlhagen, målar upp.

LÄS MER: Ny styrelse startar upp nytt parti i Laholm

– Inger Reinfeldt krånglade och gick till rikspartiet. Därför lämnade vi rikspartiet och är nu ett lokalt parti. Vi blev tvungna att utesluta Inger Reinfeldt, säger Nils Perlhagen.

Vad menar du med att hon ”krånglade”?

– Hon gick till rikspartiet och försökte få vår ordförande Ingeborg Oléni utesluten, få vår styrelse upplöst och få uppdraget att bilda en ny styrelse. Där visade hon sin inkompetens och då valde vi att lämna rikspartiet.

”Skriker och vrålar”

Nils Perlhagen anser att Inger Reinfeldt lyckats ”dupera” rikspartiets ordförande Gary Krabb. Perlhagen vittnar om bråkiga partimöten och pekar på Inger Reinfeldts uppträdande.

– Ena stunden kan hon vara snäll och trevlig, nästa stund skriker hon och vrålar. Hon skällde på Ingeborg vid nästan alla möten. Det höll inte.

Var det politiska skiljaktigheter eller personligt?

– Det var personligt. Visst, hon snackade mycket om att värva röster och det är kanske politiskt, men jag uppfattade det mer personligt. Det fungerade inte, de kunde inte sitta i samma styrelse.

Efter uteslutningen har Inger Reinfeldt tillsammans med makarna Sven-Erik och Kicki Vänneå bildat ett eget parti – Nya Trygghetspartiet. Det nya partiet blev i förra veckan fullvärdig medlem i Trygghetspartiets riksorganisation.

Inger Reinfeldt tänker sitta kvar i Laholms fullmäktige men för det nya partiet.

Fast ”gamla” Trygghetspartiet finns fortfarande kvar.

– Vår styrelse är inte alls upplöst. Den lever i all välmåga, säger Nils Perlhage.

Ordförande där är fortfarande Ingeborg Oléni.

– Ja, självklart, svarar hon på frågan om det gamla Trygghetspartiet ska fortsätta sin politiska verksamhet.

”Igenbommat äldreboende”

Hon vill inte kommentera uppgifterna om att personstrider föregått splittringen.

I stället talar Oléni om hur partiet i Laholm, till skillnad från rikspartiet, varit mycket inriktat på äldrefrågor.

– Vi har olika uppfattningar om vilka frågor som är de viktigaste att driva i vårt parti. Han (riksordförande Gary Krabb) kallar oss som styrelse i Laholm för ett ”igenbommat äldreboende”, säger Ingeborg Olénius.

Gary Krabb tillbakavisar uttalandet helt.

– Det har jag inte gjort. Det är en annan medlem som gjort det. Jag är helt oskyldig till det, det var det fräckaste jag hört.

Men du känner igen orden?

– Jag känner igen orden. Men det är inte jag som är pappa till sådant. Jag är utbildad socionom och har jobbat med äldres funktionshinder i 20 år och skulle inte understå mig att använda sådana uttryck.

Men Ingeborg Oléni vidhåller sitt påstående.

– Han har skrivit detta. Jag har det undertecknat. Det är inte skickat till mig, men till en annan person som jag fått det av, säger hon.

Ingeborg Oléni vidarebefordrar till HP ett utdrag av ett mejl. I mejlet står:

”TP är som ett igenbommat äldreboende. Det finns tyvärr krafter i partiet som inte har släppt tänket och agerande från SPI. Vet inte om du reflekterat över det, om inte bör du lyssna in och reflektera. Ha en fortsatt trevlig dag. Med vänlig hälsning Gary Krabb.”

LÄS MER: Sex partier ska styra Laholm

LÄS MER: Ingeborg Oléni toppar listan för Trygghetspartiet

LÄS MER: Inger Reinfeldt (TP) vill öka människors trygghet

LÄS MER: Trygghetspartiet tappade ett mandat i Laholm

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här