Trotsade djurförbud – kvinna höll 16 katter instängda på toaletten

Kvinnan hade djurförbud. Det hindrade inte att hon höll en hel flock instängd på toaletten. Hittekatter som hon räddat, hävdade 73-åringen.

ANNONS
LocationLaholm||

En person som reagerade slog för ett år sedan larm till länsstyrelsen.

”I huset bor det en kvinna som inte få ha djur men hon har en katt som verkar vara instängd på toaletten”, skrev anmälaren.

Ett par djurskyddshandläggare från länsstyrelsen åkte ut till platsen, på Laholms landsbygd, i sällskap av två poliser.

Katterna omhändertogs

De hittade tio vuxna katter och minst sex kattungar instängda på toaletten.

”Utrymmet var inte så trevligt där katterna befann sig. Det fanns ingen kattoalett och heller inget vatten bara tallrikar med mjölk”, konstaterade handläggarna.

Myndigheterna omhändertog katterna. Kvinnan åtalades för att ha brutit mot djurförbudet.

Hittekatter

73-åringen tyckte inte att hon gjort något fel. Hon hävdade att hon vid två tillfällen hittat kattungar i sitt uthus. Hon hade också hittat en påkörd katt som hon antog var modern till de övergivna källingarna.

ANNONS

Hon såg inget bättre råd än att ta hand om dem. Katterna förökade sig. Men de vara bara i badrummet under en timme när hon handlade, hävdade hon. Annars fick de gå i hallen och köket.

Misskötta får och hundar

Kvinnan fick djurförbud för sju år sedan för att ha misskött sina får och hundar. Halmstads tingsrätt konstaterar i sin dom att förbudet gäller att ha hand om alla djur, också sådana som hon inte själv är ägare till.

Rätten anser att kvinnan har brutit mot djurförbudet med uppsåt. Hon döms till 30 dagsböter för brott mot djurskyddslagen.

LÄS MER:Hade 16 katter i sin bostad - kvinna åtalas

ANNONS